Snart dyker det upp kor i lasagnen

Jag gillar kor. Inte så att jag vill klappa kor och umgås med dem. Mer på det sättet att om det är med en ko i en story kan man känna sig ganska säker på att det är en bra story. Jag har ganska mycket kor på min blogg. Jag ska inte gå så långt som att påstå att jag har Sveriges ko-tätaste blogg, men jag tror att jag ligger bra till. Jag tycker helt enkelt om historier som har kossor i sig.

Då förstår ni säkert att jag har följt historien med de 69 försvunna korna noggrant ända sedan korna gick upp i rök i december. Är det här världshistoriens första ko-stöld har jag gått omkring och funderat. Det föreslogs att korna lämnat landet. Då tänkte jag direkt på ryska maffian. Har de gett sig in i ko-branschen undrade jag.

Det kändes länge som att ingen utom jag brydde sig om ko-historien, men så kom Leif GW Persson och blandade sig med i leken och kallade historien en rysare. Nu har historien fått vad som på kvällspress-språk kallas för en chockvändning. Man känner chock när man får veta att det hela var ett försäkringsbedrägeri. Det skulle man aldrig ha kunnat tänka sig. Att ryska maffian av en slump ska dyka upp med ett par långtradare och lasta på korna och dra iväg med dem var ju faktiskt det mest troliga scenariot.

Nu är historien väldigt spännande igen. Jag går in på samtliga tidningar minst fyra gånger om dagen för att kolla om det kommit någon ny information. Intrigen tätnar. Bonden kan ju inte ha varit ensam, för han har väl ingen långtradare? 69 kor gömmer man inte hur lätt som helst. VART har korna tagit vägen? Hur mår korna?

Ni tror kanske att slakteriet är inblandade. Det tror inte jag. Jag har funderat på det här. Precis som GW har jag skrivit ner min teori på en lapp och lagt den i ett igen-klistrat kuvert. När det kommer fram vem som hjälpte bonden och vart korna har tagit vägen ska jag ta fram kuvertet och öppna det igen.

Jag kan dock redan nu avslöja vad det står på lappen. Jag tror att ryska maffian hjälpte bonden. De hämtade korna och tog dem till Ryssland. För det fick bonden en symbolisk summa på 50 tusen och sedan skulle han fixa resten av ersättningen från försäkringsbolaget.

Dessutom har jag skrivit på lappen att jag tror att hela anledningen till att bonden vände sig till den ryska maffian var att korna var sjuka på något sätt. Om han skulle ha valt den enkla vägen och bara skickat korna till slakteriet skulle han inte ha fått någon ersättning för att korna var oätliga.

Snart dyker de sjuka korna upp i en importerad lasagne i en frysdisk nära dig.

Kor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *