Så lägligt att tappa bort badbyxorna

Gullefjunet har blivit lovad att bada på badhuset idag. Egentligen är det makens jobb att åka och simma. Han tycker om att bada. På sistone har han dock lyckats smita undan badningen oftare än inte. Sedan sin cellgiftsbehandling har han blivit frusen av sig, och sedan han tyckte att det var kallt på badhuset för några månader sedan har han börjat slingra sig undan simningen.

När maken håller på och hittar på ursäkter för att slippa bada så blir det jag som måste åka. Barnet måste ju ändå få bada. Det är viktigt så att hon lär sig att simma och inte vara rädd för vatten. Vi gillar nämligen att segla och regeln är att man bara kan ha en badkruka ombord, och den platsen är redan tingad av mig.

Den här gången tycker jag faktiskt att maken har gått för långt i sina försök att komma undan simningen. Han glömde sina badbyxor på Öjebyns simhall den där dagen när jag ramlade och inte kunde bada. Idag är det Hortlax simhall som har barnbad. Jag tror att det är på sin plats med situationstecken på “glömt”.

One thought on “Så lägligt att tappa bort badbyxorna”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *