Ställen man kan frysa på

På nyårsdagen stod jag i en lekpark, lite lätt bakis, och frös så länge att jag behövde ett varmt bad när vi kom hem. Vilket var otur för vi har inget badkar.

Igår satt jag på kontoret och frös där nästan ingen varit på hela julen så det var jättekallt.

Idag har jag gått omkring i en skidbacke på Ekerö och frusit. Vi etablerade att det kostar 150 kr att hyra skidor, stavar och hjälm till en fyraåring och att det inte finns något föräldrahyrestvång så där kan man tjäna lite pengar. Det är också lättare att stoppa en unge från att okontrollerat störta nedför en backe om man inte måste hålla reda på sina egna skidor när man själv bara åkt en gång de senaste tjugo åren.

Ännu mer sparar man om man tar med sig sin egen pulka för det är gratis att åka pulka. Det är dock väldigt viktigt att lära sig att åka slalom så att folk inte tror att man är Stockholmare när man någon gång när man blir stor hamnar i en slalombacke.

Det är ju största skammen i slalombacken när folk pekar och säger “Kolla där – hon/han är säkert från Stockholm”. Jag är en ansvarstagande förälder och går inte med på att min dotter skall utsättas för sådant så jag kommer minsann att frysa häcken av mig i skidbackar tills hon åker skidor på ett presentabelt sätt.

Inte idag dock. När vi var klara med att kolla om backen dög att åka skidor i och om de hade skidor att hyra ut till fyraåringar så frös jag så mycket att jag förklarade för gullefjunet att backen skulle stänga alldeles strax och att vi fick lov att komma tillbaka en annan dag.

Jag ska bara klä mig lite bättre och sen ska vi lära oss att åka skidor. Å vi åker inte skidor i jeans som maken påstår att man kan göra om “man är så duktig så att man inte ramlar och man ska inte lägga pengar på skidkläder som man inte kan leva upp till”. Jag bara “Tror du att Ingemar Stenmark blev så bra som han blev genom att aldrig ramla?!”.

Min dotter ska ramla och hon kommer att leva upp till prislappen på sina skidkläder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *