Symaskinshelvetet

Symaskinshelvetet är typ trasig. Den där lilla saken som undertråden ligger i är lös. Det går inte att sy för den snurrar runt och stoppar nålen. Jag är arg.

Maken sa “får jag prova”. Som att någon som inte ens ser en ficklampa som hänger mitt på väggen skulle klara av att laga en symaskin.

Det går precis som väntat. Maken frågar saker som “tror du inte att man ska lägga i trådrullen innan man försöker få fast den?”. Som om att den där lilla jävla saken ska vara lös och att det bara är jag som inte fattar hur man stoppar i en trådrulle. Jag kanske bara syr två gånger om år och enbart raksöm men att trä en symaskin är som att cykla. Jag vet fan hur man gör. Varje gång lyckas jag lista ut hur det går till.

Folk som inte ens vet hur man lyfter upp en undertråd på en fullt fungerande symaskin ska inte komma här och ifrågasätta min diagnos om att symaskinshelvetet är trasig.

Det här kommer att sluta med att jag får köpa en ny symaskin. Eller leva utan, det ska nog gå bra det också. Nu går jag och hämtar hammaren.

Symaskin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *