Torkade äpplen

Ibland när jag ser eller läser något brukar jag tänka “Fy sjutton så präktigt, det där måste jag också prova”.

Precis så tänkte jag när jag såg att UnderbaraClara hade hängt upp ringar med äpplen på grillpinnar för att torka dem. Dessutom skrev hon att det var jättelätt att göra själv. Jag gillar jättelätta saker. Äpplen gillar jag också.

Husmodersprojektet stannade dock av innan jag ens hunnit börja. För när jag läste hur man skulle göra skrev UnderbaraClara så här “Doppa ringarna i en liten skål med vatten och en knivsudd askorbinsyra.” 

Jag har ingen aning om vad en knivsudd är. Så jag googlade. Då fick jag veta att en knivsudd är “en måttenhet för pulverformiga substanser och betecknar en mängd om ungefär 1-10 mm3.”

Det är säkert jag som är korkad, men jag blev i alla fall inte klokare av den informationen. Så jag la ner projekt Torkade Äpplen. Jag får äta mina äpplen som dom är.

Det är nog lika bra det. För jag har inga sådana där gammeldags-looking eleganta kaffekoppar som Clara har till att vila grillpinnen på. Nu slipper jag åka och köpa sådana.

Clara hade gått och lagt sig klockan åtta på kvällen också. Det tänker jag inte heller prova, jag är inte trött den tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *