Ljung

Nu ska ni få lära er något viktigt och intressant om ljung. Ni kanske redan visste det här men jag gjorde inte det. Helt ny kunskap för mig som jag nu ska dela med er fina bloggläsare.

Jag hjälper kusin Pernilla i butiken idag igen. En grej som är suverän är att det är en tjej här idag som hjälper Pernilla att packa upp varor och sånt. Hon är skitbra för mig att ha, för hon är jättetrevlig mot kunderna och hjälper dem. Dessutom kan hon grejer så hon kan svara på kundernas frågor. Jag behöver ingenting göra. Det gillar jag. Jag behöver bara stå i kassan och ta betalt. Jag är som född att ta betalt, men det där med att svara på frågor om blommor är inte min starka sida. Så jag är dö-glad över att Katarina är här. Fast jag får inte berätta att hon heter Katarina.

I alla fall så är det från Katarina jag har lärt mig nya saker om ljung.

Ljung behöver vatten hela tiden. Om man låter den torka ut blir blommorna bruna och trillar av. Alltså, det här hade jag redan misstänkt. Jag har redan gissat att brist på vatten är varför mina ljung alltid dör. Det var inte den här kunskapen som jag lärt mig idag som jag skulle dela med mig av.

Den nya kunskapen som jag nu besitter är att om man bara håller ut med vattningen och ser till att blom-eländet är blött hela tiden tills det blir kallt ute och hela skiten fryser då vissnar den inte längre. Då står den där rosa och fin hela vintern. Fast det kan ju vara bra om man inte låter den snöa över för då ramlar väl allt av i alla fall, och då har man ju vattnat i onödan.

Det här tyckte jag var bra att lära sig.

Kom tillbaks ikväll. Då ska jag berätta om en bok som jag har hittat här i butiken som heter ‘Tänk positivt’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *