Tänk positivt!

Idag när jag hjälpte Pernilla, genom att titta på medan Katarina jobbade, så hittade jag en hel hylla med böcker med visdomsord i.

Jag drogs genast till den där boken i mitten.

Vad kan jag lära mig för lycko-förhöjande saker i den här boken undrade jag och började bläddra.

Det här med fåglarna kändes lite snopet för mig. Jag är hörselskadad och har tinnitus och har inte hört fågelsång på över tjugo år. All den här tiden har fåglarna sjungit för MIG, och jag har inte hört det.

Här har jag gått runt och trott att frukosten är dagens viktigaste mål, också får jag nu veta att lunchen är nyckeln till all lycka. Det här rådet känns dock lite otydligt eftersom det inte specificerar vilken tid man ska äta lunch. Måste man hålla ut till kl 13 eller kan man äta lunch kl 11? Sen kom jag ihåg att här i Sverige äter alla lunch mellan 12-13 och då blev allt mycket klarare. Det måste vara så att det är själva maten som bringar positivitet och lycka. Lite förbryllad är jag fortfarande, men man behöver inte förstå allt. Om man bara biter ihop till lunch så blir allt bra sen.

Det här visdomsordet anammar jag redan. Trodde jag i alla fall. En puss eller kram eller några roliga ord från gullefjunet tex gör ibland mig så glad och positiv att jag skulle klara mig bra även om jag hoppade över lunchen. Sen såg jag hur de hade illustrerat visdomsordet med något som ser ut som en sop- eller diskborste. Då förstod jag att det här var ett överkurs-råd. Då får det vara för mig. Så mycket lycka och positivitet behöver jag minsann inte så att jag tänker börja glädjas åt att städa eller diska.

Men kolla här.

Det här måste ju vara ett tryckfel? Vad gör sådant här i en bok om lycka och positivt tänkande? Jag tycker då inte att det känns positivt. Ska man inte få känna sig glad över sin lycka nu eller vad? Utan att någon kommer och säger att man har det för bra.

2 thoughts on “Tänk positivt!”

  1. Ahh, det är kanske därför jag inte känner mig så lyckad idag. Jag åt lunch strax efter elva! Tack för att du upplyste mig! 😉 Trevlig blogg föresten, återkommer fler gånger…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *