Vad ska man ha den här väskan till?

Mina föräldrar har en soffa i köket där man kan lyfta på locket och kasta ner grejer som kan vara bra att spara till senare. Ni kan ju tänka er själva hur det ser ut under det där sofflocket.

I somras hjälpte jag morsan att städa ur soffan och kastade bort lite skräp. Då hittade vi en sådan här väska.

Vi funderade länge och väl på vad det kunde var för något. Vi kom fram till att det förmodligen var något som farsan fått på jobbet. Vi enades också om att det var en väska som man skulle bära sitt bowlingklot i. Om jag inte minns fel kastade vi bort den eftersom ingen i vår familj äger något bowlingklot.

Vi hade dock fel. För igår såg jag en annons på Facebook som förklarade vad det egentligen är. Det är en svampkorg, som i den här tappningen med en medföljande kniv kostar 129 kr.

I kommentarerna har Facebook-folket delat sina synpunkter på korgen. Någon tycker att den är jättesmart. En annan “Vill ha!”. Någon informerar om att det går lika bra med en plastpåse och Fru Snåljåp berättar att man minsann kan köpa en likadan på Jysk för 19 kr. Fast då ingår ingen kniv berättar hon, utan att informera om hur mycket kniven kostar på Jysk.

Den mest informativa utvärderingen kommer dock från Tant Privat som väger för- och nackdelar mot varandra. Hon berättar att det bästa med korgen är att den är hopfällbar. Nackdelen är dock att “den är helt genomskinlig så att alla ser att man har t.ex. kantareller i den.”

Hon tar upp en väldigt viktig poäng där. När man går omkring i skogen med svamp i sin korg och träffar på andra människor som plockar svamp, bär eller äter äpplen då vill man minsann inte att de ska se vilken sorts svamp man har i sin korg.

Ni kanske aldrig tänkt i de här banorna med kravet på hemlighetsmakeri när man plockar svamp. Men tänk er själva om personen man möter, som ser rakt in i ens korg vad man har för svamp i den, har en hund med sig. Då kan de sätta hunden på spåra upp ens svampställe och plocka all svamp som man tänkt komma tillbaka och hämta senare.

2 thoughts on “Vad ska man ha den här väskan till?”

  1. Jag tänkte när jag såg den att grejen måste vara att den är hopfällbar, men som ngn sa där så funkar det ju eg lika bra med en plastkasse från konsum..

  2. Jag har en sån korg, och har använt den då ofta att den börjar nötas sönder.
    Vi bor i ett land som har en unik tillgång-allemansrätten. Jag äger min egen skog och vet alltså precis var svampen finns- och den flyttar oftast på sig lite varje år.
    Om du inte en kan visa att du plockar kantareller och aldrig berättar om dina svampställen så är du en girig och snål typ. Jag har iibland gäster från urbana ställen i Sverige och andra länder. Självklart tar jag med dom ut på svampplockning och sen går vi hem och gör en god soppa på den. Bästa upplevelsen för mina gäster, och visar samtidigt att i min familj är vi generösa och snälla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *