Vad händer i helgen?

Kommer ni ihåg i somras när Jenny skulle ut och supa? Och sen var hon snäll nog att berätta om sitt supande på bloggen.

Hur tror ni att Jenny fick reda på att det var festival i Skellefteå? Tror ni att hon läste det i tidningen? Det tror inte jag. Hon är ung, och att läsa papperstidningar är gammelmodigt. Jag tror att hon läste om festivalen på nätet. Kanske på p-town, där kan man se what’s on i Piteå.

Jag går aldrig ut i Piteå tänker ni kanske nu. För ni är för gamla. Eller bor inte i Piteå. Det finns dock mycket annat på sidan också. Vimmelbilder tex.

Ni kanske bor i Piteå och är förälder till ett barn i supar-åldern. Ni vaknar en söndag. På badrumsgolvet hittar ni er arvinge sovandes på badrumsmattan. På vardagsrumssoffan ligger arvingens bästis och sover med dojjorna och jackan på. I micron hittar ni ett halvätet skrovmål från Max/Big Boy/Sunes. Då undrar ni kanske vad som i hela friden hände igår. Då är det praktiskt med p-towns vimmelbilder. Då kan ni gå in där och kolla på bilderna och se om ni hittar er arvinge på någon av bilderna. Då kanske ni hittar någon bild som förklarar varför er bostad ser ut som den gör.

Eller ni är kanske som jag, en medelålders småbarnsförälder. Då kan man på lördagskvällen sätta sig i soffan och kolla på vimmelbilder och drömma sig tillbaka till sin ungdom. Ni kan peka på bilder och säga till er andre hälft “så där full var jag också en gång när jag var tjugo”. Ni kan sucka och skaka på huvudet och säga “dagens ungdom alltså” med ogillande tonfall och bestämma att ert barn ska minsann inte gå på krogen förrän de är minst trettio. Ni kanske hittar någon bild där ni kan peka och säga “titta vilken välartad ung man, han dricker vatten”.

I alla fall, de har också återkommande inlägg om saker som mode, träning och vintage. Imorgon ska Monstermalla gästa på p-town. Jag har ingen aning vilket ämne hon ska skriva om, mat kanske. Mallas blogg är bra tycker jag, så jag tycker att ni ska titta in imorgon för att kolla vad hon skriver om.

2 thoughts on “Vad händer i helgen?”

  1. Ska vara ärlig med dig.
    Fick varken veta det i papperstidning eller på nätet. Mina kompisar sa att vi skulle till skellefteå och supa. Och justja, det skulle tydligen vara nån slags festival där också. Trästocks kallade dom det.

    1. Du kan inte förlita dig på dina kompisar, du får hålla dig ajour genom p-town så att du inte missar något supartillfälle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *