Världsnyheter från ett parkeringshus

Tack och lov att jag håller mig ajour med internationella nyheter genom att läsa engelska tidningar på nätet annars skulle jag kanske ha missat den här storyn.

Det är Stephanie som är drabbad. Oroa er inte om ni aldrig har hört talas om Stephanie förut. Det hade ingen annan heller innan det här hände. Detta är Stephanies fifteen minutes of fame. Jag har inte översatt nyckelorden i den här historien till svenska. Jag tycker att man förlorar dramatikens allvar om inte använder orginalspråket.

Stephanie är då alltså “a young mother”. Hon hade varit och shoppat i Nottingham och då råkade hon ut för en “shocking piece of parking”. Någon parkerade millimeter ifrån hennes bil så att hon inte kunde öppna förardörren. Hon blev “forced to wait for half an hour”. Eftersom “the thoughtless driver” hade parkerat så nära blev Stephanie “delayed” till dagishämtningen för det var omöjligt för henne att klättra in i bilen från passagerarsidan eftersom det satt en tom barnstol där.

“The incident” inträffade den 12 februari. Stephanie har en Vauxhall och “the selfish driver” hade en Audi.

Stephanie TROR att hon träffade på “the selfish driver” och han hade på sig “a smart suit”. Hur kan det komma sig att hon bara tror att det var föraren kan man ju undra. Om man står där och väntar på att någon ska komma och flytta på sin bil så ser man ju vem föraren är. Men Stephanie var inte nöjd med att stå där och bara titta på bilen så hon gick och hämtade en parkeringsvakt. Hon hade nog tänkt att parkeringsvakten skulle stå bredvid henne och också titta på parkeringskatastrofen. För flytta på bilen skulle han ju inte kunna göra utan nycklar. Medan Stephanie var och hämtade sällskap dök föraren upp och åkte iväg och när Stephanie kom tillbaka var hon “amazed” att det inte var några skador på hennes bil.

Innan hon gick iväg och lät parkeringsboven smita undan så hade dock Stephanie hunnit fotografera parkeringsbrottet och lagt upp det på Facebook och hundratals personer har kommenterat fotot och Stephanie säger att “the response has been incredible”.

Hur gick det sen då? Åkte Stephanie till dagis och hämtade sin dotter? Det gjorde hon säkert men storyn är inte slut där. Hon ringde också till The Daily Mail där redaktionen beslutade sig för att skicka ett team med både reporter och fotograf till Stephanie för att göra ett djupreportage.

De chockerande detaljerna i den här historien föranledde Stephanie att byta kläder och frisyr tre gånger under intervjun för att illustrera hela händelsen. Eftersom hennes bil var vit och den andra bilen var blå så poserar hon i sin hall iklädd en vit och en blå klänning av kroppsfodralstyp. Två olika klänningar alltså, inte en blå-vit klänning. Högklackade skor och svart lackväska. Det framgår inte om hon hade dessa klänningar hängandes i garderoben eller om hon köpt dem efter “the parking incident”. För detta “special occation” som man ju också skulle kunna kalla det.

Läs hela artikeln i orginal och se bilder på “the shocking piece of parking” och klänningarna här. I skrivande stund har artikeln 4177 kommentarer (som jag vill poängtera att jag inte har orkat läsa).

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *