Värsta Guantanamo Bay förhöret

Om man har varit på Dollarstore och köpt en (två) baljor då utsätts man för rena rama Guantanamo Bay förhöret när man kommer hem.

Morsan: Har du köpt baljor?

Jag: Ja.

Morsan: Vad ska du ha dem till?

Några timmar senare.

Maken: Vad ska den röda baljan vara till? (när han frågar det menar han den rosa som han just har påträffat i badrummet, den röda har han vid frågetillfället inte upptäckt ännu).

Jag gör som krigsfångar. Jag svarar bara med namn och nummer. Men för er kan jag berätta vad jag ska ha baljorna till. För ni frågar inte så mycket så då känns det roligare att dela med sig av informationen. Överraska med sånt som inte är efterfrågat liksom.

Den lilla baljan kostade 10 kr och den stora 20. Eller 20 och 30, jag minns inte så noga. När jag stod där på affären kände jag inte att jag behövde en skriftlig detaljplan över hur jag ska använda dem för att köpa baljorna.

Jag hade en vag plan om att jag skulle använda den stora baljan till att ställa under hängblommorna på balkongen när jag vattnar så att inte grannen under får vatten och blomjord i huvudet. Men jag har inte skrivit på baljan med tusch ännu vad den skall användas till så den kanske får något helt annat användningsområde.

Jag köpte en blå 2-litersbunke för 20 kr också men den har varken morsan eller maken upptäckt ännu. Den ska jag vispa plättsmet i. Någon gång ska jag kanske blanda en omelett i den också. Vid speciella tillfällen kanske jag till och med kommer att göra vispgrädde i den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *