Sverige-England i fotboll

Det var roligare att titta på när Sverige och England spelade fotboll när vi bodde i London. Först och främst gick man ju på puben. Det i sig självt är kul för där har de öl. Sen var det extra kul att ha på sig sin tre kronor t-shirt på fotbollsdagar, den är så mycket snyggare än de engelska fotbollströjorna. Också fick man oftast vara ensam om att ha en snygg t-shirt. Det är så trist att vara som alla andra.

I den andan brukade jag också tycka att det var höjden av humor att ensam ställa mig upp mitt i puben och vråla ut min glädje om Sverige gjorde mål. Maken brukade sitta och skämmas, och det var ju bara bra för om någon hade upptäckt att han var svensk skulle han ju ha kunnat bli nedslagen. Men om man är tjej är det lugnt.

Det känns inte alls som samma sak att leta fram den där t-shirten och dra på sig den framför tvn i en lägenhet i Norrbotten. Inte ens om jag köpte folkis tror jag att stämningen skulle infinna sig. Tur att Fejjan finns, då kan jag i alla fall mobba min engelska vänner där om vi gör mål. Om England gör mål då går jag offline.

I kväll ska jag komma ihåg att kolla om backarna sköter sig och håller i stolparna.

One thought on “Sverige-England i fotboll”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *