Veckopendlare

Jag har börjat jobba i Stockholm. Jag bor fortfarande i Jävre/Piteå. Det är ingen ideal situation kan jag berätta. Det är helt enkelt himla långt till jobbet. Så vi ska alltså inte bo kvar i Piteå, men för tillfället veckopendlar jag medan maken och gullefjunet är kvar hemma tills vi hittar någonstans att bo. Det är inte kul att vara borta från gullefjunet.

Inte nog med att Stockholmare inte kan skotta snö, de har dessutom en fullständigt ‘disfunctional’ hyrebostadsmarknad.

Nu tror ni kanske att det här är katastrof på alla plan. Ni kanske tror att jag måste laga min egen mat. Så illa är det faktiskt inte. I väntan på att hitta något eget bor jag hos brorsan. Han kan laga mat. Idag gjorde han en supergod köttfärsås. Just på det planet går det alltså ingen nöd på mig, jag är lika bortskämt som vanligt på matlagningsfronten.

Om jag hade orken skulle jag förstås ha mycket att blogga om nu när jag bor i Stockholm. Tunnelbanan är tex full med folk som man skulle kunna blogga om. Ni skulle ha sett tanten som försökte klämma sig in i tåget i morse när dörrarna stängdes men inte lyckades. När tåget åkte iväg vände hon sig om och gjorde värsta John Travolta-i-Grease-coola-walken bort längst perrongen. Hon hoppades nog att ingen skulle ha sett hennes misslyckande. Men jag såg. Och jag skrattade åt henne. Bara inombords förstås. Jag stod inte och skrattade högt för mig själv så att folk trodde att jag var galen.

Jag får återkomma med fler Stockholms-historier senare när jag inte är så trött. Jag är tom för trött för att fotografera och visa er bäddsoffan jag sover i. Vi kan spara den godbiten till nästa vecka.

9 thoughts on “Veckopendlare”

    1. Tackar och tackar, ja vi får passa på och försöka ses medan jag är “singel i stan” och inte har något att göra på kvällarna.

    1. Jag kommer att ha ett skrivbord, mer än så tänker jag nog tyvärr inte avslöja på bloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *