Vi har en hård vinter framför oss

I vårt hyreshus bor det pensionärer, en stafettläkare och så vi. De kvinnliga pensionärerna är väldigt förtjusta i gullrumpan. Samtliga har vid ett eller flera tillfällen sagt att vi är välkomna att titta in och hälsa på när som helst.

Det brukar dock sällan bli av att vi tittar in och hälsar på. När jag stiger upp på morgnarna och funderar över vems hem vi ska trash today så brukar valet oftast falla på mormor och morfars. Det är sällan jag tänker “idag gör vi en raid hos någon av grannarna och kollar om de har några hela grejor på lagom låg höjd som vi kan förstöra”. Den grannen som vi faktiskt fikade hos en gång har ju säkert köpt nya stolsdynor nu, så man vi ju ogärna hälla ett nytt mjölkglas på stolen där.

En av grannarna hade i alla fall hört talas om att gullefjunet fyller år så hon dök upp med en present i morse när stumpan var på dagis. Jag föreslog att hon skulle komma tillbaka på eftermiddagen på kaffe och fika. Då kom jag på att det ju passade ypperligt att bjuda alla grannarna på fika samtidigt för att återgälda deras vänliga inbjudningar utan att de behöver städa när vi går hem.

Idag har vi då haft kafferep för pensionärerna i huset. Utom en, hon kunde inte komma för hon skulle rensa bär.

Det var mycket trevligt. Jag fick också lära mig nya saker. Jag fick veta att om det är mycket rönnbär blir det en hård vinter. Det här var mycket dåliga nyheter. För träden kroknar nästan under tyngden av rönnbären.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *