Vi ser inte samma saker jag och maken

Maken är väldigt intresserad av historia. Med resultat att jag har besökt ett antal historiska platser. Jag tycker också att det är kul med utflykter. Vissa historiska platser kan jag ta till mig mer än andra. Här kommer några som jag kanske inte var lika exalterad som maken över.

Det här är Merville Gun Battery i Normandie. Eller något av de andra Gun Batterys som vi såg. Här ser jag en taskig väg, två åkrar och fyra bunkrar. Maken ser hela slaget om Merville utspela sig när han står och tittar på detta.

Detta är på Sardinien. Jag kommer inte ens ihåg vad detta var, jag tror att vi bara råkade stöta på det på vägen. Jag ser en cirkelformad mur med en öppning i. Maken ser ett helt hus, och hela byn runtomkring.

Fortfarande på Sardinien och det här är en bro som är fantastisk på något sätt enligt maken, förmodligen för att den är gammal. Jag ser dock bara en trasig bro.

Här är vi i en park i sydvästra London och tittar på ett monument över Magna Charta som anses vara grunden till Englands parlament (Magna Charta alltså, inte den här trappen med tak över). När vi stod och kollade på detta minns jag att jag frös och undrade vart närmsta pub fanns. Också undrade jag varför monumentet stod just där, men det frågade jag aldrig maken för om jag hade gjort det skulle han ha berättat det för mig och det skulle ha försenat pubbesöket.

Här är vi på Högberget här i Jävre och tittar på en grav från Bronsåldern. Jag ser en hög med stenbumlingar men maken ser förmodligen hela begravningsceremonin utspela sig framför sina ögon.

När vi är på historiska utflykter och museum brukar jag gilla presentshoppen på slutet bäst. När lillan blir större och vi ska göra sådana här familjeutflykter tillsammans tror ni då att hon kommer att tycka att jag är en cool morsa som gör så här eller kommer hon att tycka att jag är pinsam?

Jag har förresten ingen temavecka i veckan som ni kanske har märkt.

 

2 thoughts on “Vi ser inte samma saker jag och maken”

  1. Jag håller faktiskt med er båda. När det gäller vissa historiska händelser och platser är jag en nörd av stora mått, men när det gäller att titta på sådant som Han, den där tycker har utgjort världshistoria (traktorns födelse, gengasmotorns och tändkulemotorns betydelse för det svenska jordbrukssamhällets överlevnad) så står jag i ett hörn och torrhulkar av tristess. (För vår vänskaps skull, Vic, så håller jag ju av princip och lojalitet mer med dig än med maken).

    1. Du behöver inte vara lojal for the sake of it. Jag säger inte upp bekantskapen med folk bara för att de är historienördar, jag är ju gift med en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *