Vilka goda medmänniskor det finns

Idag när jag var på Ica hamnade jag bakom en kvinna som hade helghandlat och hade hela korgen full. Jag skulle bara ha en sak. Väldigt frustrerande  Plötsligt sa kvinnan att jag kunde gå före henne i kön. Då jublade jag nästan av glädje. Så snällt. Fler människor borde göra sådana goda gärningar och släppa förbi en i kön när de har korgen full och man bara ska köpa en sak.

En annan intressant sak som jag kan berätta är att det springer omkring en lös hund på byn. Det är en grå gråhund. Jag körde nästan över den och fick väja så att jag nästan körde i snödrivan.

Efteråt började jag fundera på vad jag skulle ha gjort om det hade varit Anders Breivik som hade kommit där och gått istället för en lös byracka. Skulle jag ha väjt för Breivik också? Riskerat att köra i snödrivan för att inte köra över honom? Jag kom fram till att jag förmodligen skulle ha gjort det. Jag tror att det sänker andrahandsvärdet på bilen mer om man har plåtskador från Breivik än om man har plåtskador från någon vanlig August.

2 thoughts on “Vilka goda medmänniskor det finns”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *