Bloggvinnaren

Jag vet inte hur andra företag gör när de utser vinnare i bloggtävlingar. Förmodligen tittar de på hur många läsaren bloggaren har och väljer den största bloggen för att bloggaren ska lägga upp bilder på det de har vunnit och att så många som möjligt ska se inlägget. Det är nog en smart taktik, så borde kanske jag också göra. Det vore ju kul om vinnaren gjorde ett inlägg om att de vunnit och länkade till butiken också kom det 1000 besökare på en gång.

Men jag är ju lite tvärs över så jag har inte gjort så. Dels för att jag inte orkar försöka kolla upp hur många läsare över 20 bloggar har. Dels för att det är rätt ointressant hur många läsare en blogg har från min butiks perspektiv, det brukar inte komma 1000 besökare från blogglänkar i vilket fall som helst. Läsarna är för smarta och klickar bara på sånt som de är intresserade av.

Jag gjorde ett samarbete med en blogg som har över 10000 läsare i veckan och det samarbetet genererade 57 besök till butiken. Under samma tidsperiod genererade ett samarbete med en mycket mindre blogg (ca 1000 läsare per vecka) 136 besök till butiken. Skillnaden mellan de två bloggarna är nog främst att den “stora” bloggen är vad jag skulle kalla “söndersponsrad” medan den “lilla” bloggen bara tipsar om saker som hon själv verkligen gillar (hon hade dessutom tipsat om min butik helt o-sponsrat innan vi gjorde ett samarbete).

Så jag har inte brytt mig om läsarantal. Jag har gjort något så helt crazy att jag har gått in på ALLA bloggar som lämnade en länk i tävlingsinlägget och LÄST på bloggen (både de som deltagit i bloggtävlingen och de som bara deltog i feedback-tävlingen). Det tog flera timmar och jag lämnade inga kommentarer, men om ni lämnade en länk till er blogg i tävlingen så har jag varit och hälsat på hos er idag. Jag kanske kommer tillbaka och kommenterar en annan dag.

“Ååh så långrandig hon är, VEM VANN DÅ, kan hon inte bara klämma ur sig det någon gång” tänker alla ni som var med och tävlade just nu.

Agnes vann blogg-delen av tävlingen. Varför vann HON då undrar då alla andra tävlande helt upprörda (ungefär som med den där tjejen som får följa med på Bloggbussen fastän hennes barn är född 07 och inte 06 och har orsakat ramaskri i mammabloggvärlden).

För att det är jag som bestämmer. Mest vann hon för att hon kör folkrace och är kartläsare i rally och det är coolt tycker jag. Dessutom födde hon barn i natt/morse, akut kejsarsnitt till råga på allt, och när man har fött barn är man lite mördbultad och då kan det ju vara kul att få vinna en tävling. Även om man förstås just har vunnit bästa priset när man fått barn. Men ändå, om ni har fött barn vet ni vad jag menar.

Tack återigen till alla som var med och tävlade och länkade till tävlingen och tack för all er feedback om butiken!

5 thoughts on “Bloggvinnaren”

  1. åh du valde helt rätt vinnare! Agnes är verkligen värdig 🙂 Väntar på att höra mer från henne såfort hon kommer hem från BB. Nu blev jag nästan lika glad som om jag hade vunnit, bara för att Agnes vann, hihi 🙂

  2. Jag har tänkt på det tidigare, vad de som annonserar på sånna där sondersponsrade bloggar eg tjänar på det, för lite som du är inne på där tycker inte jag att man lägger märke till varje grej lika mycket när man vet att man går in på en blogg där det bara är en massa reklam. Det är ungefär som att hjärnan sätter på sig ett filter och man är lite vaksam och har svårare att ta till sig tips, jämfört med om man får ett tips från någon som man vet bara tipsar om sånt hen verkligen tycker om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *