Det lönar sig att blogga om stringtrosor

Idag har jag fått den märkligaste hänvisningen hittills i min korta bloggkarriär. Ni som inte har någon blogg kanske inte är så hemma på blogg-lingo. Om en annan blogg eller websida länkar till ens blogg och någon besöker bloggen via den länken visas detta som en hänvisning i statistiken.

När man får ett besök från någon källa som man inte känner igen så blir man jätteglad. Wow, någon tycker att jag har en fin och läsvärd blogg och har länkat till mig tänker man då. Exalterad av lycka klickar man sig fram till den hänvisande sidan för att kolla vilka lovord de förhoppningsvis öser över ens blogg.

Idag fick jag då ett besök från en hänvisande källa som jag aldrig hört talas om förrut.

Stringis? Vad kan det vara för någon sorts websida tänkte jag då.

Jo, det är ingenting mindre än en websida som heter Stringtrosor. Underrubriken är Det du läser här är vad svenska bloggare skriver om stringtrosor. Sidan ser ut som en blogg och varje inlägg är en länk till bloggar som skrivit något om stringtrosor.

Det är väl troligt att sidan är en sökordoptimeringssida (sökordsoptimeringskonsulter är den moderna tidens fastighetsmäklare vg hederlighet). Fast man vet ju aldrig, sidan har kanske något helt annat syfte. I vilket fall som helst kan jag inte tänka mig att några människor som är helt hundra är regelbundna besökare till sidan.

Som ni ser stannade besökaren som kom därifrån bara i 8 sekunder så uppenbarligen hittade han (hon?) inte vad han letade efter.

Nej, jag tänker inte länka. Ni får faktiskt knappa in URLen själva om ni vill titta på sidan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *