Igår kränktes jag av en hamburgermeny

Varje morgon öppnar jag Piteåtidningen med stor förväntan och hoppas på att få läsa om någon lokal medborgare som har råkat ut för någon oförrätt. På sistone har det varit ont om människor som blivit kränkta eller upprörda över bagateller. Det har i alla fall varit ont om människor som har orkat skriva insändare om det, eller lyckats övertyga en journalist att rapportera om händelsen.

Igår blev besvikelsen över detta alltför stor. Om ingen annan blir kränkt får jag väl bli kränkt själv tänkte jag. Så när jag var i stan igår gick jag en extra vända på stan enbart i syfte att hitta något att känna mig upprörd eller kränkt av. Planen var att fotografera kränkningen och visa för er här på bloggen, skriva ett klagomål eller tipsa PT. Eller alla tre för all del om jag hittade något riktigt stort.

Antingen är jag inte speciellt lättkränkt eller så är Piteå inte en särskilt upprörande stad. Jag hade i och för sig lite ont om tid så jag hann inte gå in i så många affärer utan tittade mest i fönstren. Jag tittade också efter smuts, sprickor i gatustenarna, trasiga skyltar och andra saker som skulle kunna störa det estetiska. Ett tag funderade jag på om jag skulle skriva till kommunen och klaga över den upprörande mängden löv på marken. Det kändes dock inte som tillräckligt med löv för att motivera ansträngningen.

Jag uppsökte en offentlig toalett i förhoppningen att toalett-pappret skulle vara slut. Då skulle jag ha kunnat skicka ett email om hur kränkande det är att måsta ha med sig eget dass-papper med tanke på hur mycket pengar man spenderar i gallerians butiker. Till min förtret hade samtliga toaletter papper. Allt jag hittade var en toalettsits som var helt ner-mensad. Det var fruktansvärt äckligt och upprörande, jag fattar inte hur människan burit sig åt. Jag kunde dock inte förmå mig själv att fotografera detta, så ni slipper se hur det såg ut.

Till slut insåg jag att om jag skulle hitta något som jag skulle kunna påstå var kränkande fick jag lov att gå och käka en hamburgare. Jag styrde kosan mot den icke könsneutral hamburgersyltan Big Boy.

Där åt jag ett skrovmål som var mycket gott. Jag äter alltid skrovmål på sådana ställen, för min del skulle de kunna skrota alla andra alternativ. Innan jag gick studerade jag dock menyn och observerade att de hade ett Big Boy mål. Då åkte jag hem och skickade följande email till Big Boy.

“Hej! Jag åt lunch på er restaurang i Piteå idag. Jag noterade då att ni har ett mål som heter Big Boy Mål. Men det finns inget Big Girl Mål. Detta tycker jag är kränkande mot oss kvinnor.

Egentligen hade jag tänkt gå någon annanstans, men jag var så hungrig att jag köpte ett skrovmål istället.

Jag undrar dock om ni har någon handlingsplan för hur ni ska göra för att erbjuda en mer jämlik hamburgermeny i framtiden? Eller varför inte en könsneutral meny, man skulle ju tex kunna tänka sig ett Big Hen Mål?” 

Jag har i inte fått något svar ännu. De har säkert mycket att göra. Om När jag får svar kommer jag naturligtvis att rapportera hur mina förslag emottogs. Efteråt kom jag dock på att ett stort Hönsmål ju inte låter gott alls, så de kanske inte nappar på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *