Jag har hittat en burk

Trodde ni att jag redan har lagt av med min nya hobby geocaching? Det har jag inte. Jag har varit på burkjakt idag. Jag har fortfarande inte hittat den vid kvarnen, men TVÅ andra burkar har jag hittat. Utan GPS dessutom. Maken är bra på att läsa kartor så jag gav honom koordinaterna och satte honom i arbete med att studera en googlemap.

När han hade memorerat var burkarna låg tog vi hojarna och lastade flickebarnet i barnsadeln och cyklade iväg ner till turistinformationen för att hitta den burken. Fast jag tycker att det är lite missvisande att kalla den burken för Porten mot Norr. För Porten mot Norr står vid E4an och burken låg uppe i skogen.

Fylld av spänning och förväntan traskade vi uppför stigen. Eller slog oss fram bland myggen. Det var 23748 mygg där i skogen. Jag hade glömt min anorak hemma vilket var jättedumt.

Det var massor med trafik där i skogen också som troligen var på väg till Arkeologstigen. Mugglare som de kallas (Muggle A non-geocacher. Based on “Muggle” from the Harry Potter series, which is a non-magical person. Usually this term is used after a non geocacher looks puzzled after befriending a geocacher searching for a cache, or when a non-geocacher accidentally finds a cache. Geomuggles are mostly harmless.)

Det var väldigt lite sport i att leta efter den här burken, vi hittade den på nolltid. Men jag berättar inte var den låg. Jag vill inte dra på mig the geocaching communitys vrede. Utifall att jag ska åka på ett geocaching convention någon gång i framtiden. I så fall vill jag ju inte att mina geocaching-kollegor ska gå omkring och viska bakom ryggen på mig att det var jag som gjorde en spoiler på min blogg och avslöjade var burken var gömd.

Håller ni på att dö av förväntan att få se vad som fanns i burken nu? Detta var burkens innehåll.

En barnslips, en hårsnodd, ett plåster, en nyckelring, loggboken och två pennor. Och en tandpetare. En tandpetare alltså! Det finns ju regler i geocaching. Regeln säger att om man tar något ur burken måste man lägga dit något annat av lika eller högre värde. Att det ALLTID måste finnas någon som inte kan följa reglerna va?! Undra vad den som la dit tandpetaren tog ut ur burken? En annan tandpetare? Eller finns det något annat som har ett lika/lägre värde än en tandpetare som man snott på MDs restaurang bredvid turistinformationen?

Sedan la vi tillbaka gömde vi noggrant burken igen och flydde från myggorna. Jag återkommer med en bild på burken från nere vid fyren senare. Då ska ni få se varför den är markerad med ett första hjälpen kors i listningen på hemsidan och varför the geocaching community tycker att den behöver underhåll. Håll ut, ni får svaret senare idag. Jag har lite saker att pyssla med i verkliga livet först.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *