Jag tror att kommunpolitikerna tycker att det suger att Piteå är bäst

Piteå har utsetts till Sveriges bästa skolkommun 2013.

Bästa möjliga utbildning är ju vad alla föräldrar vill ha till sina barn. Så då skulle man kunna tro att jag nu är förbittrad över att vi har flyttat från Sveriges bästa skolkommun och flyttat till en kommun som tillhör de sämsta 10%en i landet.

Nejmen jag är inte det. Det är ett par år kvar tills dottern ska börja skolan, så vi hinner flytta igen. Till Piteå blir det dock inte, för kommunpolitikerna tänker ändra på det vinnande konceptet.

Om vi hade bott kvar skulle kommunen ha stängt den skola som vår dotter skulle ha gått på och sedan skulle hon ha fått åka buss i 45-60 minuter enkel väg redan från ettan eller trean. Alla vet hur hemskt det är att åka buss, jag åkte skolbuss i sex år och det var rena plågeriet, så jag är glad att vi flyttade innan kommunen börjar skicka bussar dit där vi bodde.

Vad tycker kommunpolitikerna om den fina utmärkelsen som Piteå fått? Politiker brukar ju inte vara sena att kliva fram i rampljuset och slå sig för bröstet när deras kommun uppmärksammas i sådana här positiva sammanhang. Man kan bara gissa vad de tycker, det är nämligen misstänksamt tyst från kommunalråden. Jag har då inte sett någon artikel idag där de uttalar sig om vilken ära det är att kommunen är bäst.

Konstigt nog alltså. För det är bara några år sedan de spenderade 140000 kr på att trycka upp “falska löpsedlar från framtiden” (observera att det ingick en tårta för 3500 kr till kommunfullmäktige i det priset) om glada pensionärer och nobelpristagare till en marknadsföringskampanj i syfte att få folk att flytta till kommunen. Nu när Piteå Kommun har fått en utmärkelse om att vara bäst på någonting på riktigt så lyser politikernas kommentarer med sin frånvaro.

Och den framtida nobelpristagaren har flyttat från kommunen. Hon sover just nu om ni undrar, och imorgon åker hon till Piteå för att hälsa på mormor och morfar.

Jag tror att politikerna tänker att det inte ser så bra ut att kommunen är bästa skolkommun i landet just preciiiiis när de har tänkt stänga en massa skolor i kommunen och låta barn ute i byarna få åka buss ett par timmar per dag för att gå i större klasser. Jag tror att politikerna tycker att det är attans osis att utmärkelsen kom med så dålig tajming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *