Kasta svampen

Jo ett litet tips bara som ni säkert kan ha nytta av om ni ska göra egen pizza tillsammans med ett barn. Använd aldrig ordet kasta. För då gör barnet det.

Vi har ett barn som gillar att organisera saker och sortera dem och lägga dem på rad. Så idag när hon skulle hjälpa till och lägga champinjoner på pizzan så la hon en svampskiva på varje mozzarellaskiva. Elegant och organiserat i och för sig. Men det blir ju lite tomt på ingredienser mellan då. En pizza ska ju vara fullproppad med godsaker över hela botten.

Så jag sa till henne att hon inte behövde vara så noga. Mer exakt sa jag “kasta svampen över hela pizzan”. Det var ett dumt ordval. För hon gjorde som jag sa. Hon tog hela tallriken med svamp och gjorde en sådan där rörelse som kulstötare gör. Typ en stötrörelse rakt ut från axelhöjd. Så svampen landade inte på pizzan. Den flög över plåten och ut över hela bordet och golvet.

Jag körde över golvet med handdammsugaren tidigare idag, så vi plockade bara upp dem och la tillbaka dem på pizzan. Lite skit rensar magen sägs det ju.

3 thoughts on “Kasta svampen”

  1. Åhh! Underbara unge 🙂 Ja du.. de gör som vi säger ibland i alla fall.. inte bara som vi gör 🙂

    Som pedagog inom förskolan har man fått sig många skratt när saker inte blir som man tänkt sig.. “Fråken! Jag är kissnödig.” Jamen då är det bara att gå och kissa.” och det gjorde han.. hela vägen till toaletten! Lekrummet, köket och hallen fick rena golv efter den “promenaden”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *