Lystra nu alla bloggare

Man ska ha en sida på bloggen som heter “Om” eller “About” eller om man vill elaborera lite mer “Om mig/bloggen”. Det borde vara blogg-lag på det. Vad man skriver på sin “Om-sida” är helt valfritt och beroende av vilket budskap eller bild av sin blogg man vill förmedla. Men “Om-sida” ska man ha.

Om ni lämnar en kommentar här hos mig så klickar jag ju på länken och hälsar på hos er. Jag vill kolla vem ni är. Om ni är normala och så där. Om ni har en blogg som jag kan tänkas känna mig road, informerad eller stimulerad att besöka igen.

Eller om ni har lämnat en kommentar på någon blogg som jag besöker och jag tycker att den kommentaren är rolig/mysko/intressant/dum, då vill jag ju kolla vad ni är för typ och om jag har bildat mig rätt uppfattning utifrån kommentaren.

När jag då kommer in på er blogg så är kanske ert senaste inlägg fullständigt ointressant. Det kanske handlar om er frukost. Det behöver ju inte betyda att hela bloggen är ointressant. Vilken bloggare klarar av att vara på topp jämt? Ibland måste man helt enkelt slänga in ett frukost-inlägg.

Just i det ögonblicket kanske jag inte sitter lugnt tillbakalutad i soffan med 3 timmar att slå ihjäl på att läsa bloggar. Jag kanske har ett barn hängandes på benet som vill leka välj-valfri-tråkig-lek så att allt jag kan stjäla mig är 2 minuter att godkänna er kommentar och snabbkika på er blogg. Då skulle jag gärna vilja ha några snabba rader på en “Om-sida”. Så att jag kan kolla om jag ska komma tillbaka senare när jag har mer tid. Annars kanske jag glömmer bort det.

Ja, det var bara det jag ville säga. Att alla borde ha några “om-rader” på sin blogg. För att jag tycker det. Min åsikt är mycket viktig.

Jag lägger det här inlägget i kategorin “Tips av varierande kvalitet”.

8 thoughts on “Lystra nu alla bloggare”

 1. Note taken.

  Tycker det verkar väldigt pretentiöst så har aldrig tagit tag i det. Dessutom vet jag inte om jag kan sammanfatta mig själv så. Då är min önskelista bättre, lär känna mig genom prylar jag vill ha? Funkar inte det?

  1. Ja egentligen vad som helst som fångar intresse. Fast du kanske skulle döpa om den till just “lär känna mig genom prylar jag vill ha”. Jag hade inte klickat på den förut. Jag tänkte kanske att det var en blogg-sponsrings-önskelista ☺ !
   Men folk som har en “mammablogg” men inte ens orkar bemöda sig med att berätta hur många barn de har och om de är bebisar eller tonåringar… jag har liksom inte tid att läsa 50 inlägg för att räkna barn och ändå inte veta om jag missat någon unge. Eller en “musikblogg” utan att berätta vad de har för musiksmak.

   1. Sponsring?! HAHA! I wish 😉 Min familj som bor över halva landet brukar vilja veta, och en lista i bloggen ser fin ut.

    Okej, då är det bra med en sån sida. Jag har inga barn, om inte det framgått. Men jag kan skriva om mina dammråttor? Det är snart dags för dop av de små rackarna.

    1. Du kan berätta vad du pluggar. Jag hade tänkt googla din bok som du hade ett foto på, men jag orkade inte.
     Du får komma över det där med pretentiösheten, så tänkte jag också länge och hade en “om-sida” som sa “kommer snart”. Sedan jag skrev ihop några själv-viktiga rader har jag märkt att folk faktiskt läser den. Sen tänker de säkert “åh så pretentiöst”…
     Go all in i bloggvärlden bara så erbjuder snart något företag dig en yoghurt!

 2. Ops, här tar jag åt mig! Men jag vet att det saknas och ska ta tag i saken med min blogg-hjäp… (kan inte själv, är helt handikappad) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *