Saker som man kan se på TV i Sverige

Nu har vi varit hos morsan och farsan i en vecka. Här går TVn nästan dygnet runt. Själv har jag nästan gett upp om att se på TV sen jag fick barn. Det är ingen idé att försöka följa några serier för man missar var och vartannat avsnitt när man inte längre själv har makten över sina kvällar och fjärrkontrollen. Tack och lov för Netflix så att man kan bestämma själv när man ska se och kan sträck-titta flera avsnitt när man väl har tillfälle.

Den senaste veckan känner jag dock att jag har fått en ordentlig överblick över vad som går på svensk TV. Här ska ni få höra om några program som man kan titta på.

Lets Dance

Det står på just nu. Det är ett program med mer och mest mindre kända människor som dansar omkring mer och mest mindre framgångsrikt. Programledarna frågar dansarna hur dansen kändes och de är alltid nöjda, glada och stolta över sin insats. Sedan sitter det tre domare och delar ut poäng (mest låga verkar det som) och sedan sitter folk hemma och röstar. När första delen slutade såg jag till och med David Hellenius diskoshejka helt spontant. Då kändes programmet riktigt plågsamt.

Farmen

Det finns ett program på TV som heter Farmen. Jag har bestämt fått uppfattningen att Farmen går varje dag. Det handlar om helt okända människor som inte är farmare som bor på en Farm. Jag tror att de farmar fastän de inte kan farma också brukar någon få åka hem ibland eftersom någon har röstat att de ska åka hem. Eller så tävlar de om vem som ska åka hem. Oklart hur det går till men jag vet bestämt att folk brukar åka hem. Till slut antar jag att det kommer att bli så att det bara är en icke-farmare kvar och då har den icke-farmaren vunnit Farmen och förmodligen är priset att han/hon får harva på där på Farmen helt själv.

Hem till gården / Emmerdale

Emmerdale går i Sverige på förmiddagarna. Jag har bott i England i 15 år så jag har minsann hört talas om Emmerdale. Det har gått på TV i England längre än vad jag har funnits på det här jordklotet. Medan jag bodde i England såg jag aldrig Emmerdale men jag hörde talas om att folk som tyckte att the Queen är marvelous brukade titta på det här programmet. Varför går det här programmet i Sverige? Alltså jag kan inte ens säga att det är dåligt för jag vet inte vad det handlar om. Idag var det någon bondlurk som ringde och sjukanmälde någon som jag antar var ett skolbarn och sedan visade det sig att den som blev sjukanmäld var ute och matade hönsen fastän han var sjuk. Fatta dramatiken alltså.

Glamour

Den här dyngan går fortfarande. Svenska Glamoursällskapet på Facebook har bytt namn och heter numer Glamoursällskapet. Vid tidpunkten för mitt första blogginlägg om dem hade de 319 medlemmar och var en öppen grupp. Nu för tiden är de 964 förvirrade personer och jag inbillar mig att det är min förtjänst att de numera är ett slutet sällskap som man måste be om att få inträde till.

Det går säkert en massa andra program på svensk TV också, men det är de här jag har lagt märke till. På något sätt stod de ut från mängden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *